Szabadulószoba

A Wenckheim család uradalmi kastélya copf-empire stílusban épült. Kalandos történetét számos epizód határozta meg, de a legkalandosabb rész a ma ránk maradt épület pincéjében játszódik. A Wenckheim kúriában néhány évig leánynevelő intézet működött, amit Festetich Vincéné vezetett. Szendrey Júlia, Petőfi Sándor felesége is 1838-40 között az intézet tanulója volt.

 A XIX. század közepére, a szabadságharc legforróbb idejére csöppenünk vissza, ahol megelevenedik Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelme, Bem tábornok Petőfihez intézett behívója, a baljós baleset Csipkár fuvaros lőcsös kocsijával. Ismét fölizzik az Orlai család gyötrődése, hogy milyen tanáccsal, útravalóval lássák el Petőfiéket, ha már lebeszélni nem tudták őket a harcba vonulásról.

 És még valami történt! A kastély pincéje elátkozott hellyé változott. Hogy miként lehetséges ez, és hogyan történhetett, azt senki sem tudja. De egy biztos: a bánatos Szendrey Júlia és a kisfia, Zoltán megriadt szelleme a mai napig itt bolyong, arra várva, hogy megszabaduljon. A szabadságnak pedig nagy ára van. Úgy jöhet el, ha egy baráti csoport egy vagy több tagját megkötözik, bezárják a pince elülső részébe, a többiek pedig vezeklés és a háborúban gonosszá vált lelkek engesztelésére megoldják az elébük tárt feladatokat.

Képesek lennétek nyugalomba helyezni a bezárt lelkeket? Esetleg te és a csapatod képesek vagytok együttműködni? Gyertek és próbáljátok ki magatokat a pince börtönünkben. A szabaduló szobában 3-5 fős csoportok vehetnek részt 20 perces játékidővel. A szabaduló szoba 2024. Június 1-től látogatható a múzeum nyitva tartási ideje alatt.

Felnőtt jegy: 500Ft

diák: 300Ft

SZABADULJ HA TUDSZ!

Scroll to Top